+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si

Kako posneti vsebino zaslona in zvok na tabličnem računalniku iPad

 V času, ko je poučevanje in sodelovanje na daljavo aktualno kot še nikoli, smo za vas pripravili kratka navodila, kako lahko na iPad-u posnamete zaslon in hkrati vašo glasovno razlago. Učitelji lahko učencem kar na tabličnem računalniku pripravite odlično predavanje in jim ga pošljete v video formatu. Učenci bodo tako videli vse, kar ste delali na zaslonu (pisali, odpirali slike, video posnetke, grafe, diagrame, enačbe, ipd.). Seveda pa lahko funkcijo uporabite tudi na katerem koli drugem področju, ko želite nekomu predstaviti določeno vsebino, ki potrebuje sprotno razlago, zapiske, multimedijske elemente ipd.

Navodila so pripravljena za naprave, ki imajo nameščen operacijski sistem iOS13.

1.  Pojdite v Settings   
  • Control Center
  • Customize Controls
in nato tapnite gumb »Insert«  zraven možnosti »Screen Recording« 

2. Odprite aplikacijo Control Center, tapnite gumb »Screen Recording«  in počakajte 3-sekundno odštevanje.

3.  Če želite prekiniti snemanje, odprite aplikacijo Control Center, tapnite gumb »Selected Screen Recording«  ali rdečo vrstico stanja na vrhu zaslona, nato tapnite »Stop«.


4. Na naveden način lahko snemate tudi zvok, vendar je potrebno pred snemanjem zaslona vklopiti mikrofon. To storite tako, da držite na gumb za snemanje  tako dolgo, da se vam odprejo dodatne možnosti in spodaj izberete Microphone On  (pritisnete na sličico mikrofona , da se obarva rdeče).

5.  Odprite aplikacijo Photos   in izberite posnetek zaslona. Posnetek lahko sedaj delite kot vsak običajen video posnetek (pošljete preko elektronske pošte, preko sporočila, naložite v oblak, ipd.).