+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si
Lumio by SMART omogoča učiteljem, preoblikujejo v aktivne skupne učne izkušnje, s katerimi se učenci na svojih napravah vključijo kjer koli že so. Omogoča delovne prostore za sodelovanje, ki spodbujajo aktivno učenje in navajanje na samostojno delo .

To je digitalno učno orodje, ki olajša pretvorbo datotek PDF, Google Slides, PowerPoint in Notebook v inovativna gradiva z interaktivnimi didaktičnimi igrami, skupnimi delovnimi prostori in orodji za ocenjevanje. Različne vrste datotek lahko celo kombinirate v posameznem gradivu Lumio!

Zmogljivo učno orodje prihrani učiteljem veliko časa, saj lahko gradiva v nekaj sekundah preoblikujejo, nato pa jih v brskalniku, Googlu ali Microsoftovih ekipah dostavijo učencem v naprave.

Učitelji so nad prilagodljivostjo programske opreme Lumio by SMART navdrušeni, saj jim omogoča veliko načinov za bolj aktivno poučevanje. Učencem pa ponuja veliko izbire načina učenja. 

Ključne funkcije:
Hitra in enostavna priprava didaktičnih iger
Izbirate lahko med številnimi predlogami didaktičnih iger kot so ujemanje, razvrščanje, obračanje  z različnimi temami.

Orodja za razpravo
Zaženite razpravo v razredu ali hitro anketiranje, kjer bodo učenci lahko delili odzive v obliki besedila ali slike iz svojih naprav.

Kvizi in ankete
Preverite razumevanje v realnem času z različnimi vrstami ocenjevanja, vključno z možnosti izbire več odgovorov, kratkimi odgovori in izbiro med pravilnim in napačnim odgovorom.

Združevanje različnih učnih virov
Združite svoje učne vire, vključno z datotekami PDF, Google Slides, PowerPoint in Notebook, da ustvarite privlačno interkativno učno gradivo. Izberete in dodate samo strani, ki jih želite.

Zbirka že pripravljenih aktivnosti
Raziščite različne grafične organizatorje in manipulacije ter neskončne vire za aktiviranje predhodnega znanja, spraševanja in razmišljanja.

Digitalni izročki za učence
Uvozite svoja gradiva ali ustvarite nova. Naložite katero koli datoteko PDF, Google Slides ™ ali Microsoft , kjer si bodo lahko učenci dopisali svoje zapiske in jih kadarkoli in kjerkoli odprli.

Sodelovanje med celotnim razredom ali v skupinah
Vsaka stran lahko postane skupni delovni prostor v prosti obliki, kjer lahko učenci delajo v parih, majhnih skupinah ali skupaj s celotnim razredom. Učenci lahko uporabijo tudi digitalno črnilo, besedilo, video povezave in slike iz svojih naprav.

Snemanje zvočnih navodil
Dodajte svoj glas na katero koli stran lekcije in zagotovite ustna pojasnila in navodila za bolj interaktivno in podprto poučevanje kjer koli.
 
Popestritev gradiva s posnetki YouTube
Z lahkoto ponazorite koncept, ne da bi pri tem izgubili čas s preklopom na drug program ali aplikacijo z vdelanimi videoposnetki brez varnega iskanja in brez oglasov.