+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si
 
 
 
Da bi delo z učenci, tako na priporočeni varni razdalji, kot tudi od doma potekalo čimbolj uspešno in učinkovito smo za vas pripravili tri brezplačne WEBINAR-je, na katerih boste dobili številne ideje in rešitve za poučevanje v tej specifični situaciji.
 
Predstavljene rešitve so del programske opreme SMART Learning Suite Online, ki je vsem učiteljem na voljo do konca leta brezplačno in je primerna tako za SMART uporabnike, kot za vse ostale, ki imajo gradiva že pripravljena v drugih oblikah (PowerPoint, PDF,…).

WEBINAR 1: Aktivno sodelovanje z učenci na priporočeni razdalji

Datum: 27. 5. 2020
Ura: 15:00 - 15:45Na webinarju bomo predstavili hitro pripravo zanimivih didaktičnih iger, ki omogočajo sodelovanje med učenci na priporočeni razdalji. Vsebina webinarja bo prilagojena poučevanju v prvi triadi, ki je že sedla v šolske klopi.

 
Programska oprema vsebuje različne predloge za enostavno in hitro pripravo aktivnosti, ki temeljijo na igrifikaciji in sodelovanju učencev na varni razdalji. Predstavili bomo različne primere uporabe že pripravljenih aktivnosti kot tudi pripravo novih didaktičnih iger, ki so odličen pripomoček za motivacijo učencev.

Programska oprema vsebuje različne predloge za enostavno in hitro pripravo aktivnosti, ki temeljijo na igrifikaciji in sodelovanju učencev na varni razdalji. Predstavili bomo različne primere uporabe že pripravljenih aktivnosti kot tudi pripravo novih didaktičnih iger, ki so odličen pripomoček za motivacijo učencev.
 

 

WEBINAR 2: Didaktične igre in kvizi pri poučevanju na daljavo

Datum: 3. 6. 2020
Ura: 15:00 - 15:45

Na webinarju bomo predstavili hitro pripravo zanimivih didaktičnih iger in kvizov, ki bodo učencem, ki so še vedno doma, popestrile še zadnje dneve šolskega leta.
 
Programska oprema vsebuje različne predloge za enostavno in hitro pripravo aktivnosti, ki temeljijo na igrifikaciji in sodelovanju učencev na daljavo. Predstavili bomo različne primere uporabe že pripravljenih aktivnosti in kvizov kot tudi pripravo novih didaktičnih iger, ki so odličen pripomoček za motivacijo učencev.

Učenci s pomočjo programske opreme SMART Learning Suite Online aktivno sodelujejo doma vsak na svoji napravi s spletnim brskalnikom (računalnik, tablica ali telefon).

 

WEBINAR 3: Kako interaktivna tabla/zaslon učitelju olajša poučevanje na daljavo

Datum: 9. 6. 2020
Ura: 15:00 - 15:45


Na webinar-ju bomo predstavili, kako vam SMART interaktivna tabla oz. interaktivni zaslon olajša poučevanje na daljavo. Spoznali boste, kako lahko delite vsebino vaše interaktivne table/zaslona med vaše učence, da le-ti od doma v realnem času spremljajo aktivnosti na tabli/zaslonu, hkrati pa preko konferenčne ali spletne kamere vidijo vas in vašo razlago. 
 
Prav tako vam bomo prikazali, kako posneti vaše predavanje in vsebino na tabli/zaslonu skupaj z vašo razlago in posnetek shraniti ter deliti z učenci.
 
Spoznali boste torej, kako lahko poučujete na daljavo na način, ki vam je blizu. Kako lahko istočasno prezentirate in pišete zapiske, ki jih učenci spremljajo v živo. Na SMART interaktivni tabli/interaktivnem zaslonu lahko uporabite vse vaše priljubljene interaktivne učbenike in ostalo gradivo. SMART interaktivne table/interaktivni zasloni pa so kompatibilni z vsemi konferenčnimi sistemi (Teams, Zoom, Jitsi Meet, Skype,..)
 


Število mest na posameznem WEBINAR-ju je omejeno, zato vam svetujemo čimprejšnjo prijavo. 15-minut pred začetkom WEBINAR-ja boste na v prijavi naveden e-mail naslov prejeli povezavo za vstop v WEBINAR.